Onderzoek

Onderzoek

Meer en meer heb ik me verwonderd als het gaat om systemische inzichten. Het zal toch niet zo zijn dat dergelijke inzichten nieuw zijn in deze eeuw? Wat gaat eraan vooraf? Welke denkers hebben ons tot het heden gebracht? Zou het zo kunnen zijn dat systemische inzichten ons nog verder kunnen brengen? Die vragen riepen bij mij om een antwoord en creëerden tegelijkertijd weer nieuwe vragen…

Vanuit mijn nieuwsgierigheid is die zoektocht bijzonder leuk om te ondergaan. Gaandeweg besloot ik er één en ander over op te schrijven: wellicht kan ik er ooit een boek van maken. Toen dat idee meer vorm kreeg en er werkelijk een boek van zou kunnen komen, zou het dan – wanneer dat enigszins mogelijk zou zijn –  niet in de vorm van een dissertatie kunnen? Niet gericht op zuiver empirisch onderzoek, maar juist de grondslagen van het systemisch gedachtegoed. Om het zo nog breder toe te kunnen passen. Daarbij ontstond dan de praktische vraag of dit voldoende zou zijn voor een proefschrift en welke promotor dat zou superviseren. En zo onafhankelijk mogelijk: het is voor mij een hobby en daarmee heb ik graag de nodige vrijheden.

Promotieteam

In het voorjaar van 2021 bleek dit beter te realiseren dan ik had durven denken. Ik zocht contact met Sarah Durston (UMC Utrecht) en zij wilde graag als promotor dit avontuur aangaan. Ik tref in haar iemand met een wijdse blik heeft (aanrader van haar hand: The Universe, Life and Everything… Diaglogues on our Chanigng Understanding of Reality) en die in staat is me op het scherpst van de snede te schrijven. 

Zomer 2021 werd het promotieteam (voor nu) compleet met Salome Scholtens (UMCG) als mijn co-promotor. Vanuit een verwante wetenschappelijk terrein (epidemiologie) en als mede-alumnus van het Bert Hellinger Instituut is zij bij uitstek iemand om mij van nabij te begeleiden en bovendien erg prettig om samen vanuit gemeenschappelijke achtergrond de ervaringen en ontdekkingen te verkennen, beschrijven en bediscussiëren. 

Mocht je geïnteresseerd zijn of vragen hebben, maak dan gerust gebruik van de contactpagina.