Intervisie

Intervisie

Waar zit de toegevoegde waarde van intervisie? In diverse branches en organisaties hoor je het woord vallen, maar wat houdt het nou in? En belangrijker: wat kun je er mee of heb je er aan?

Zoals ik intervisie begeleid, stelt het je in staat te reflecteren en van daaruit te leren van en met elkaar. Reflecteren is het ongereflecteerde herontdekken. Zonder oordeel. Ik kan hier groepen bij begeleiden: reflecteren kun je leren.

'Soms moet er iets gebeuren, voor er iets gebeurt.'
Johan Cruijff
1947-2016

In mijn werkwijze is intervisie veilig: je kunt in een select gezelschap een casus bespreken. Niet alleen de inbrenger leert hier van: ook de andere aanwezigen. Bijeenkomsten zijn vertrouwelijk en alles is te bespreken.

Een intervisiegroep bestaat uit 6 tot 8 deelnemers. Uit dezelfde beroepsgroep of juist niet: daarin is veel bespreekbaar en ontstaat de mogelijkheid voor maatwerk. De groep zorgt voor de inhoud en veiligheid, de coacht bewaakt het proces, faciliteert en steunt.

De tijdsinvestering voor een bijeenkomst is bij benadering 2,5 uur. En dat doe je in een jaar ongeveer 5 à 6 keer zodat er continuïteit is én ruimte voor groei en ontwikkeling. Van de groep en ieder individu daarbinnen.

Daarnaast is er ook een financiële investering. Deze kosten deel je in principe met de groep en voorzien in het faciliteren en ontzorgen. De ruimte (fysiek of online), de tijd en bijdrage van de coach en de accreditatie: alles zit er in besloten. Meer informatie vind je hier. Heb je interesse of vragen? Neem vooral contact op!